Пълнени чушки с френска леща и гъби Шийтаке

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • червени чушки (средни) - 11 бр.
  • зелена френска леща - 200гр. 
  • Сушени гъби Шийтаке - 10 гр.  (70 гр. пресни )
  • праз - 1 стрък
  • моркови - 2 бр.
  • 2 сртъка от перата на целината
  • зехтин - 60 мл. 
  • 1 ч.л. джоджен
  • Сол и черен пипер на вкус

 

МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:

Сварявате лещата почти до готовност. Задушавате ситно нарязаната целина, моркова, праз-лука и гъбите. Когато поомекнат,добавяте и изцедената леща. Овкусявате със сол, черен пипер и джоджен. Измивате и изтърбушвате чушките, пълните и печете до готовност в предварително загрята на 200 гр. фурна.

Добър апетит!


 

Пълнени чушки с френска леща и гъби Шийтаке - 5.0 out of 5 based on 4 votes