НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- червени чушки (средни) - 11 бр.
- зелена френска леща - 200гр.
- Сушени гъби Шийтаке - 10 гр. (70 гр. пресни )
- праз - 1 стрък
- моркови - 2 бр.
- 2 сртъка от перата на целината
- зехтин - 60 мл.
- 1 ч.л. джоджен
- Сол и черен пипер на вкус
МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:
Сварявате лещата почти до готовност. Задушавате ситно нарязаната целина, моркова, праз-лука и гъбите. Когато поомекнат,добавяте и изцедената леща. Овкусявате със сол, черен пипер и джоджен. Измивате и изтърбушвате чушките, пълните и печете до готовност в предварително загрята на 200 гр. фурна.
Добър апетит!