Кавърмичката на Тонджо

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

  • Патешко бон филе (или месо по избор) - 500гр.
  • Домати - 3 бр.
  • Шийтаке -130 гр. пресни (15 гр. сушени).
  • Маслини - 150гр.
  • Чаша бяло вино
  • Зехтин - 1 к.ч.
  • Червен пипер - 1 с.л.
  • Черен пипер
  • Магданоз
  • Сол
  • Кафява захар
 

МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:

Задушете нарязаното на хапки месо в зехтина. Извадете месото и в същата мазнина задушете и гъбите, като добавите 1 ч.ч. вода. Добавете доматите нарязани на кубчета и ги оставете докато поомекнат. След това прибавете маслините, месото, червения пипер, черния пипер, солта и залейте с виното. Оставете да къкри на слаб огън до готовност (10-15 мин). Поръсете с магданоз и по желание гарнирайте с настъргано варено яйце! Поднесете с чаша бяло вино.

Добър апетит!


 

 

 

Кавърмичката на Тонджо - 5.0 out of 5 based on 2 votes