НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
- Патешко бон филе (или месо по избор) - 500гр.
- Домати - 3 бр.
- Шийтаке -130 гр. пресни (15 гр. сушени).
- Маслини - 150гр.
- Чаша бяло вино
- Зехтин - 1 к.ч.
- Червен пипер - 1 с.л.
- Черен пипер
- Магданоз
- Сол
- Кафява захар
МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:
Задушете нарязаното на хапки месо в зехтина. Извадете месото и в същата мазнина задушете и гъбите, като добавите 1 ч.ч. вода. Добавете доматите нарязани на кубчета и ги оставете докато поомекнат. След това прибавете маслините, месото, червения пипер, черния пипер, солта и залейте с виното. Оставете да къкри на слаб огън до готовност (10-15 мин). Поръсете с магданоз и по желание гарнирайте с настъргано варено яйце! Поднесете с чаша бяло вино.
Добър апетит!